Κυριακή 14 Ιανουαρίου 2018

Ο Κρόνος στον Αιγόκερω

ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2018 - ΕΩΣ 16 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2020

Ο Κρόνος βρίσκεται  στην κατοικία του. Στο Ζώδιο που συμβολίζει την κοινωνική εξέλιξη του ανθρώπου, και τον ωθεί ν'αποκτήσει με οποιοδήποτε μέσο ηθική και υλική δικαίωση. 

Ο άνθρωπος με τον Κρόνο στον Αιγόκερω φιλοδοξεί να φθάσει ψηλά και να ξεχωρίσει στο κοινωνικό γίγνεσθαι, σαν ανώτερο όν. Είναι εγωιστής, πρακτικός και δείχνει ότι είναι <δίκαιος> χωρίς όμως κατά βάθος να είναι. Τον τίτλο του δίκαιου το έχει κατ'αποκλειστικότητα ο Σκορπιός_ 
Καλύτερη θέση για τον Κρόνο πιστεύω πως είναι το Ζώδιο του Ζυγού όπου εκεί ο Κρόνος βρίσκεται σε 'έξαρση' , απελευθερώνοντας τα καλά του χαρακτηριστικά όπως, <του δίκαιου κριτή>. Ο Ζυγός είναι ο χώρος όπου ασκούμε την ηθική κρίση τόσο στον εαυτό μας, όσο και στους άλλους. 
Ο Κρόνος σαν πλανήτης εάν τον εξετάσουμε μόνον του έχει τα χαρακτηριστικά, ενός αυστηρού αλλά δίκαιου κριτή που κατά κάποιον τρόπο μας τιμωρεί για τις αμαρτίες τα λάθη και τις επιπολαιότητες μας_ αλλά όταν μπαίνει σ'ένα Ζώδιο, προσαρμόζεται με το περιβάλλον αυτό του Ζωδίου ενσωματώνοντας τα χαρακτηριστικά του. 
Εν προκειμένω στο Ζώδιο του Αιγόκερω που αποτελεί και το <σπίτι> του να μεν λειτουργεί σας <αληθινός> Κρόνος αλλά με Αιγοκερίσιο τρόπο_
Δηλαδή εξακολουθεί να'ναι φιλόδοξος (πάντα μέσα στα πλαίσια του <πρέπει>) απόλυτα ρεαλιστής, να κυριαρχεί πάνω στους άλλους και να είναι πάντα <αφέντης> με ένα προτέρημα, ας είμαστε δίκαιοι απέναντί του.
Ξέρει όσο κανένας άλλος να λειτουργεί με τη <λογική> των πραγμάτων_ 
Το τι γεγονότα θα συμβούν τα δύο επόμενα χρόνια με την θέση αυτή του Κρόνου τόσο σε προσωπικό, όσο και σε παγκόσμιο επίπεδο, εύχομαι να ζήσουμε να το δούμε και να το προσπεράσουμε χωρίς σοβαρές απώλειες.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απρίλιος 2024

 Απρίλιος 2024  Ο μήνας αρχίζει με μια έκλειψη Ηλίου στην 19η μοίρα του Κριού, σηματοδοτώντας μια ακόμα έκλειψη στον άξονα Ζυγού-Κριού ενισχ...