Πέμπτη 19 Απριλίου 2012

Πλανήτης Ουρανός

Ο Πλανήτης Ουρανός συμβολίζει την <Γοητεία του απρόσμενου>.
Αν θέλουμε να του δώσουμε έναν προσωπικό συμβολισμό θα τον πούμε:

Ανατρεπτικό, απρόβλεπτο, αναρχικό, εκκεντρικό, επαναστάτη, αναμορφωτή, εφευρέτη, διαισθητικό, ασυμβίβαστο, πρωτοποριακό, αλλά πάνω απ' όλα νομοτελειακά <γοητευτικό> γιατί είναι αυτός που μας προσφέρει την <Συμπαντική γοητεία> στην ζωή μας. Χωρίς αυτόν η ζωή θα ήταν μονότονη μεσ' στα <πρέπει> του Κρόνου, τον αυστηρό <Δογματισμό> του Πλούτωνα και την <Νιρβάνα> του Ποσειδώνα.
Η σπίθα του Σύμπαντος γιατί ο Ουρανός έχει σχέση με τα ηλεκτρομαγνητικά κύματα και τις ακτίνες Χ. Σε Ουράνια εποχή ανακαλύφθηκε η τηλεόραση. Σε Ουράνια εποχή οι λαοί επεδίωξαν την ελευθερία και επαναστάτησαν ενάντια σε κάποιον κατακτητή, δημιουργώντας νέα κράτη.
Ο πλανήτης Ουρανός χαρακτηρίζει τους αστρολόγους. Λειτουργεί σαν την ανώτερη οκτάβα του Ερμή. Ο Ερμής είναι η διάνοια, ο Ουρανός είναι η ευφυΐα, η διαίσθηση και η διόραση. Δεν ταυτίζεται με τους νόμους που θεσπίζουν οι άνθρωποι.
Επειδή είναι κατ' εξοχή <Απρόβλεπτος> δεν κάνουμε καμία σίγουρη πρόβλεψη στον τομέα που καλύπτει, την διαδρομή της ζωής μας. Μπορούμε όμως να πούμε με σιγουριά πως στην κακή του πλευρά λειτουργεί σαν <Κεραυνός εν αιθρία>  και στην καλή του σαν <μάνα εξ' ουρανού> ή σαν από <Μηχανής Θεός> κατά τους προγόνους μας τους αρχαίους Έλληνες.
Ο Ουρανός σε σύνοδο με την αφροδίτη δίνει μια συναρπαστική αισθηματική και κοινωνική ζωή, αλλά είναι δείκτης ξαφνικών χωρισμών και διαζυγίων. Όχι όμως πως μένεις για πολύ μόνος ή μόνη. Μια καινούρια ανατρεπτική σχέση σε περιμένει στην στροφή του δρόμου.
Αυτή είναι στην ουσία η <Γοητεία του απρόσμενου> που συνδέεται απόλυτα και με την όψη Ουρανού-Δία που σου δίνει κατά διαστήματα ένα ξέφωτο καλοτυχίας που σου επιτρέπει να υλοποιήσεις όνειρα και επεκτατικά σχέδια ζωής.
Όσοι από εσάς έχετε τις τυχερές όψεις Αφροδίτης και Δία με τον Ουρανό, πιστέψτε πως είστε οι καλότυχοι του Σύμπαντος.

Αφιέρωμα στους φίλους και τις φίλες Κριούς
Οι Κριοί που έχουν στο αίμα τους την περιπέτεια δεν νομίζω να τους κακοφανεί η αλλαγή που θα φέρει στην ζωή τους το πέρασμα του Ουρανού από τον Ήλιο τους. Αναφέρομαι για τους Κριούς τους νεότερους ηλικιακά. Γιατί για τους γηραιότερους μια απρόσμενη αλλαγή μπορεί να οδηγήσει σ'ένα καρδιακό επεισόδιο.
Όταν λοιπόν ο διελαύνων Ουρανός συναντήσει τον Ήλιο σας στον Κριό (αυτή την εποχή ισχύει για όσους έχουν ήλιο τους στο πρώτο δεκαήμερο του Ζωδίου) ένα ταρακούνημα θα το υποστείτε χωρίς προειδοποίηση, ένα παλιό κεφάλαιο της ζωής σας κλείνει και ανοίγει ένα νέο εντελώς διαφορετικό. Αλλά για να ακολουθήσεις ένα νέο τρόπο ζωής θα πρέπει να αλλάξεις πρώτα νοοτροπία, και κατεστημένες νόρμες προσωπικής, επαγγελματικής, οικογενειακής και κοινωνικής ζωής.
Θέλεις δεν θέλεις θα <μπορέσεις> γιατί αλλοιώς θα μπλεχτείς σε μια δύνη διαφορετικών επιλογών, χωρίς διέξοδο. Τόλμησε λοιπόν το <ρίσκο> της αλλαγής αφού νομοτελειακά πάντα μια αλλαγή εμπεριέχει και ένα μικρό ή μεγάλο <Δώρο>. Ζήσε λοιπόν χωρίς φόβο αυτή την συναρπαστική εμπειρία ζωής που θα σου ανοίξει νέους ορίζοντες ζωής.
Στην Αστρολογία ο Ουρανός είναι συνδεδεμένος με την <Αποκάλυψη> φέρνει στο φως ξαφνικά και αναπάντεχα, κρυμμένες αλήθειες καλές και κακές πράξεις ανθρώπων. Στην εποχή που ζούμε οι τρεις σημαντικοί Πλανήτες που ορίζουν το κοσμικό <γίγνεσθαι> Πλούτωνας-Ουρανός-Κρόνος συνεργάζονται όχι πάντα ειρηνικά, δημιουργώντας το σκηνικό της Νέας Τάξης πραγμάτων που θα μας οδηγήσει στην Νέα Εποχή που μας υπόσχεται έναν διαφορετικό κόσμο, καλύτερο ή χειρότερο, κανένας δεν μπορεί να πει με σιγουριά.
Το μόνο που είναι χειροπιαστό μέχρι αυτή τη στιγμή είναι πως ο Πλούτωνας <ανακαλύπτει> Ο Ουρανός < αποκαλύπτει> και ο Κρόνος <τιμωρεί> μια μερίδα ανθρώπων που θέλησαν να ξεπεράσουν τα όρια τους περιφρονώντας το δίκιο των αδυνάτων.
Νάστε καλά και Δυνατοί!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απρίλιος 2024

 Απρίλιος 2024  Ο μήνας αρχίζει με μια έκλειψη Ηλίου στην 19η μοίρα του Κριού, σηματοδοτώντας μια ακόμα έκλειψη στον άξονα Ζυγού-Κριού ενισχ...